İş Yeri Sigortası

İŞ YERİ SİGORTASI

İş Yerin Güvende!

İşyeri sigortası, isteğe bağlı olarak yapılan ve işyerinin güvenliğini tehdit edebilecek durumlara ve risklere karşı işletmeyi güvence altına alan özel bir sigorta türüdür. 

İşyerinde güvenle ve huzurla çalışmak için işyeri binanızı, camlarınızı, alet-edevatlarınızı, satış yerlerinizi, atölyelerinizi, deponuzu, fabrikanızı, imalathanenizi, ardiyelerinizi; kısacası aklınıza gelebilecek işiniz ile alakalı her şeyi işyeri sigortası güvencesi altına alabilirsiniz. Pek çok riske karşı işyeriniz için en geniş kapsamlı poliçenizi oluşturmak sizin elinizde.

Büyük ya da küçük şehirdeki işletme sahipleri bu sigorta güvencesi altında olduklarında; yangın, yıldırım, infilak, deprem, hırsızlık, dâhili su, terör, kira kaybı, yalıtım eksikliği, cam kırılması, elektronik cihazların ve makinelerin bozulması, enkaz kaldırma masrafları gibi birçok önüne geçilemeyecek olayda iş yerlerini korur. Aynı zamanda üçüncü şahıslara karşı mali sorumluluk, işveren mali sorumluluk, ferdi kaza, hukuksal koruma, taşınan para, iş durması, geçici adres nakli gibi birçok konuda da ek teminatlar alarak rahat bir nefes çekebilirler.

Neden İş Yeri Sigortası Yaptırmalıyım?

Ülkemizde KOBİ ve işyerleri için sigorta güvencesi büyük bir öneme sahiptir. Piyasadaki olumsuz dalgalanmalar ve ekonomik krizlerin getirdiği finansal zararlar yanı sıra çeşitli afet olayları, beklenmedik hadiseler, hasarlar ve kazalar karşısında ayakta kalabilmek için sigorta güvencesi şarttır.

İş Yeri Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır, Ücreti Nasıl Belirlenir?

İş yeri sigorta primlerinizi hesaplamak için öncelikli olarak risk analizi yapılması gerekmektedir. İş yerinin konumu, binanın özellikleri, güvenlik önlemler gibi birçok unsur bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştiği için bu bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde verilmesi çok önemli. Risk faktörlerinin önüne geçen yangın alarmı, güvenlik kameraları, güvenlik görevlileri gibi etmenler priminizin azalmasını sağlayacak hafifletici etmenlerden bazılarını oluşturuyor. Ana teminatların yanında ek teminatlardan yararlanmak isterseniz, teklifiniz ve poliçeniz bunlara göre belirleniyor.

İş Yeri Sigortasından Kimler Yararlanabilir, Nereden Alınabilir?

Bu özel sigorta çeşidinden, küçük ya da büyük işletme sahipleri, KOBİ’ler ve diğer tüm iş yeri sahipleri yararlanabilir. İş yeri sigortanızı size en uygun teklifleri verecek olan acentemizi arayarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda risk faktörleri ve ek teminatlar belirlenir ve isteğiniz doğrultusunda poliçeniz şekillenir.

İş Yeri Sigortasında Kapsam Dışı Kalan Durumlar Nelerdir?

Kalorifer borularının zarar görmesi, savaş ilanı, baca ya da açık pencereden giren suların oluşturdukları hasar, para taşıma olaylarında personel hatasından kaynaklanan davranışlar, yakıt borularında oluşan hasarlar, kullanım ömrü dolan makine ve teçhizatlardan kaynaklı hasarlar, tsunami sonucu oluşacak zararlar, havai fişek ve barut üreten fabrikalarda oluşabilecek sıkıntılar işyeri sigortası kapsamı dışında kalan unsurlardan bazılarıdır. Daha fazla bilgi almak isterseniz aklınıza gelebilecek tüm soruları bize telefonla ya da mail yoluyla ulaşıp sorabilirsiniz.