Konut Sigortası

KONUT SİGORTASI

Eviniz Konut Sigortası İle Güvende!

Konut sigortası, hırsızlık, yangın ve su baskını gibi birçok risk kapsamında evinizi koruma altına alan sigorta türüdür. Örneğin konut sigortası, istenmeyen olaylar sonucunda eviniz oturulamaz hâle geldiğinde taşınma ve enkaz kaldırma giderlerini karşılama konusunda hayatını kolaylaştırır.

Konut Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Konut sigortası fiyatları yani ödenecek primler, konutunuzun bulunduğu il ve ilçeye, metrekaresine, binanın yapı tarzına, konutunuzun bulunduğu kata, alınan güvenlik önlemlerine ve poliçede yer alan teminatlara göre belirlenir. Örneğin poliçenizde bina teminatı olmadan sadece evinizin içindeki eşyaları da teminat altına alabilirsiniz.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut sigortası yaptırdığınızda evinizdeki yangın, deprem ve selden kaynaklı su baskını gibi durumlarda bütçenizi güvence altına almış olursunuz. Bu teminat kapsamında hasar gören eşyalarınız da yer alır.

Konut Sigortası Ek Teminatları Neleri Kapsar?

Poliçenizde yer alan ek teminatlar, konut sigortanızın kapsamını belirlemeniz açısından önem taşır. Örneğin, hırsızlık olayından misafirlerinizin eşyalarınızın korunmasına kadar geniş bir güvence kapsamı vardır. Konut sigortası poliçenize dâhil edebileceğiniz ek teminatlar aşağıdaki gibidir:

• Grev, lokavt, kargaşa, terör
• Diğer yangın ek teminatları
• Enkaz kaldırma
• Hırsızlık
• Malik ya da kiracının komşuluk sorumluluğu
• Değerli eşya hırsızlığı
• Kira kaybı
• İkamet değişikliği masrafları
• Taşınmaza bağlı hukuksal koruma
• Konut yardımı
• Cam kırılması
• Sigorta yapılmış konutun içinde oluşabilecek ferdi kazalar
• Elektrik tesisatındaki sorunlardan etkilenen elektronik cihazlar

En İyi Konut Sigortası Hangisi, Nasıl Seçilir?

En iyi konut sigortası sizin ihtiyaçlarınıza uygun olan poliçe demektir. Yani konutunuz ve eşyalarınız için geniş bir teminat kapsamı istiyorsanız sizin için en iyi konut poliçesi kapsamı geniş olan poliçelerdir. Konut sigortası teklifi aldığınızda eviniz ve eşyalarınız için teminat detaylarını öğrenip karar vermenizde fayda var. Aynı şekilde konut sigortası ücretleri de seçim yapmanız için bir kriterdir. Teminat ve fiyat detaylarını sigorta uzmanlarımızdan öğrenerek ihtiyaçlarınıza en uygun konut sigortasını rahatlıkla seçebilirsiniz.

Konut Sigortası Zorunlu Mu?

Konut sigortası; yaptırma gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Ancak yasal zorunluluk olmasa bile geniş güvenceler sunduğu için sıklıkla tercih edilen bir sigorta türüdür.

Konut Sigortasını Kimler Yaptırabilir?

Ev sahibi veya kiracı olmanız fark etmeksizin konut sigortası yaptırabilirsiniz. Ancak bina teminatını yalnızca ev sahibi olmanız durumunda alabilirsiniz. Ev sahibiyseniz hem eşya hem de bina teminatlı konut sigortası yaptırmanız mümkün. İkamet ettiğiniz konutta kiracıysanız da yalnızca eşya teminatlı bir konut sigortası ile eşyalarınızı koruyabilirsiniz.

Ev Sigorta Poliçesinde Eşyalar Teminat Altına Alınır Mı?

Ev sigorta poliçelerinde eşyalarınız da teminat altına alınabilir. Hem bina hem eşya teminatıyla evinizi ve içerisindeki eşyaları risklere karşı güvence altına alabilirsiniz. Sadece eşyalarınızı koruma altına almak istiyorsanız ise bina teminatı olmayan sadece eşya teminatlı konut sigortası yaptırmanız mümkün. Özellikle kiracıların ev eşyalarını teminat altına almak için tercih ettiği eşya teminatlı ev sigortası için teminat kapsamlarını öğrenmenizde fayda var. Ev sigortası fiyatları ve teminatları hakkında teklif alarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konut Sigortasındaki Hasar Ödemesi Nasıl Yapılrır?

Konutundaki hasar için hasar bildirimi yaptığınızda bağlı bulunduğunuz sigorta şirketin tarafından bir eksper atanır, evraklar incelenir ve hasar tazminatının ödenmesi için süreç başlar. Sigorta belgelerinizi teslim ettikten sonra en geç 15 gün içerisinde sigorta şirketiniz hasar ve tazminat tutarını belirler. Dosyaya onay geldikten sonra 30 iş günü içerisinde ödemenizi alabilirsiniz.

Konut Sigortasında Geçici İkamet Koşulu Nedir?

Geçici ikamet koşulu konut poliçesinde “Geçici ikamet masrafları ve kira bedeli karşılanır” ibaresinin yer almasıdır. Ev sahibi veya kiracı olmanız fark etmeksizin konutun içinde yaşanamayacak duruma gelirse, geçici ikamet masrafları veya kira bedeli sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Konut Sigortası Neleri Kapsamaz?

Konut sigortanızı yaptırdığınız sigorta şirketine bağlı olmak ile birlikte konut sigortanız mücevher ve nakit para gibi kişisel eşyalarınızı teminat altına almayabilir.

Konut Sigortasının Ücretsiz Hizmetleri Nelerdir?

Ev sigortası poliçesi kapsamında verilen ücretsiz hizmetler sigorta şirketlerine göre farklılık gösterir. Klima bakımı, petek temizliği gibi konularda sigorta şirketine başvurabilir ve ücretsiz hizmet alabilirsiniz.

Konut Sigortası İle Kombi Bakımı Yaptırmak Mümkün Mü?

Konut sigortanızın ana teminatları içerisinde kombi bakımı yer almaz. Eğer sigorta şirketiniz tarafından asistans hizmetleri içerisinde ücretsiz olarak sunuluyorsa genelde yılda bir kere olmak üzere kombi bakımını ücret ödemeden yaptırabilirsiniz. Asistans hizmetlerinin kapsamı şirketlere göre değişebilir.

Alt Kata Su Sızması Konut Sigortası Kapsamına Girer Mi?

Sigorta poliçenizde malik ya da kiracının komşuluk sorumluluğu ek teminatı bulunuyorsa su sızması sonucu oluşan hasarlar sigorta şirketin tarafından karşılanır.

Çatı Akması ya da Rutubet Masrafları Konut Sigortası Kapsamına Girer Mi?

Bu sorunun cevabı sigorta şirketlerine değişir ancak poliçenizde belirtilen şartlara göre konut sigortası çatı akma sorunundan kaynaklı hasarların masraflarını karşılayabilir. Fakat bu noktada insan hatası kaynaklı ortaya çıkan hasarları genellikle sigorta firmaları karşılamaz. Ayrıca poliçenizde “izolasyon masrafları” teminatı varsa; rutubet, yağmur veya kar sonucu oluşan kirlenme, boya ve badana masrafları da karşılanır.

Konut Sigortası İle DASK Arasındaki Farklar Nelerdir?

DASK; deprem sırasında meydana gelebilecek yangın, tsunami ya da toprak kayması gibi durumlarda oluşabilecek hasarları, poliçenizde belirlenen limitler dahilinde karşılar. Yani DASK’a deprem kaynaklı hasarlar dâhildir. Konut sigortasında ise hasarın kaynağı önemli değildir

Konut Sigortası İptali Nasıl Yapılır?

Konut sigortasını iptal ettirmek için hizmet aldığınız sigorta şirketine dilekçe yazarak başvuru yapmanız gerekir. İptal işlemi süresi, sigorta şirketlerine göre değişse de ortalama 2 ya da 3 iş günüdür. Bu süreçte iptal talebi dilekçesinin sigorta şirketine ulaştığı tarih esas alınır.